Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Är verkligheten en saga med oss i rollerna?


I en saga


Det är en vanlig kväll.
Plötsligt, så tycker jag
att jag befinner mig
i en saga.

Teven är en magisk sten
av ljus som visar
rörligt skeende och
händelser i fjärran.

Lamporna är fagra
bloss, som belyser
tingen, gör dem
synliga i dunklet.

Det suger från Underjorden,
där prinsen huserar
och väntar in den
stundande natten.

Häxan i Berget
konspirerar och
kokar brygder av
allsköns ingredienser.

Den gyllene tronen,
där sagokungen
skulle ha suttit,
står, nu, helt tom.

Jag blundar, det
pirrar i själen
av all den tid
som avverkas och går.

Våra hjärtan är små
röda kärleksmotorer,
slår, envetet, i
våra unkna bröst.

Verkligheten är
högst märklig, såsom
uppstånden ur ett
gigantiskt Trolleri!

Alla har vi en roll
i Livets saga.
Undrar vad den,
egentligen, handlar om,,,

Är den en dröm om
något större, som vi
måhända kommer att
få vara med om?






Fri vers av Marianne Räf
Läst 371 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-08-23 21:19



Bookmark and Share


  Mona Nordkvist VIP
Härligt!
Ibland kan man då undra vad som är verklighet och vad som är dröm.
2013-08-29

  ULJO
Härlig text som väcker mycket inspiration
2013-08-27

    Dan Myrbeck
Härligt drömscenario!

Dina frågor
får nog förbli
retoriska ...
2013-08-26

    ej medlem längre
Du lyckas göra en mäktig sagoupplevelse av att se på teve. Mycket imponerande. En liten Kafka men med din speciella ingrediens: positivitet.
2013-08-26

  mysing
har ingen teve... men nog
kan livet te sig som en saga ibland..
vi får en roll, sedan hur vi spelar den
är upp till oss själva, världen är
en scen med himlavalvet
som åskådare :)
bra, mkt bra!
2013-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf