Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DÄR IGEN

ser du falken över fälten

spana efter sork och möss?

ser du femtioöreshjälten

han som ville gå till sjöss?

falken får sitt tänkta byte

men vår hjälte går på land

med en bok om robert zimmerman

och brustna vänskapsband

 

 

 

 

första dagen i september

löven singlar som sig bör

loppisladyn är så vacker

men det rår hon inte för

han tar tag i gamla tåtar

vill ha rätsida på allt

nu när sommarns sista båtar

drar förbi och det blir kallt

 

 

 

varje kristen har sin kamp och

det är ingen hemlighet

men ur nederlag och skärvor

kan det stiga en profet

hoppet är som fågel fenix

tron är inte byggd på sand

och det finns väl någon mening

med att vara kvar på land

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON   1/9 2013




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-09-01 13:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP