Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MED FABRIKSRÖK SOM FOND

nicke med sitt spö

jag med "mina" änder

köper billigt bröd

tar en dag i sänder

du ska resa snart

följa fågelvägen

jag ska vara kvar

här och bli min egen

 

 

 

 

med fabriksrök som fond

över suckarnas bro

morgondagen har sitt

som jag låter bero

och om nicke får napp

spelar alls ingen roll

han är lycklig ändå

i sitt plus minus noll

 

 

 

 

blinka läkerol

rött och grönt från taket

jag tar in och ser

registrerar vaket

vemodigt farväl

spänningen framöver

allt är gott och väl

har det jag behöver

 

 

 

 

 

med fabriksrök som fond

och med kajor på vift

jag är inte en man

som kan vara på drift

fast en ram är en ram

tavlan har ingen gräns

kaja, putsa din skrud

flyg till centrum och gläns

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    2/9 2013




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-09-02 18:16



Bookmark and Share


  anits VIP
Vackert och målande skrivet
2013-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP