Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Smärtornas Härskarinna."


Dominatricis Dolorosa


Glaset genomskines av ljus.
Jag skriver och bläddrar
sida för sida i min Bok.
Finner jag är en radikal-estet.
Lågor jagar mig
ur fjärran och när!

VARFÖR är äldstadöttrar
ofta så förolämpade -
redan som små i kärnfamiljens
dävna skötes diktatur?
Som 3-4-åring hade jag
ett vuxet kroppsspråk.

Det har jag sett
på smalfilmsvideo.
Jag var tuff, -- inte så
lillgammal. Snarare var
DE ANDRA lite lillgamla,-
tidigt ej tålande rötägget.

Många är belackare
till "Storasysters Terror"!
(Hetsigt påhejade av föräldrar!)
-Att hon ens NÄNS spela allan!
-Hon måste vara galen!
-Hon är nog sjuk!

Min livsfrukt förmenades mig.
Hade tänkt föda min äldsteson
hemma, ensamma, i badkaret.
Detta var ABSOLUT ingen annans ensak!
Ändå, lade sig hela Världen i!
-Watch your children, Honeys, --

-- here I come!







Fri vers av Marianne Räf
Läst 412 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-09-05 11:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
gillar texten!!
2013-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf