Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En orimlig begäran? Eller...


-Vill inte sova!



Jag lever ett liv
i stor dynamik.
Från sömn till vaka -
och sen tillbaka.

Medvetslösheten
och verkligheten -
är skilda världar,
olika särart.

Jag i gasen var
men, sen, - alltför snart
var jag tvungen å
gå bakom ridå -

- och inse att det
en omöjlighet
var att vaken va´
något mer den da´n.

Drivs av en mani
att vaken förbli
uti evighet;
Jo, tacka för det!

Hatar å sova,
så snälla, lova
att den vanan är
endast temporär.

Att jag slipper ur
sovartvångets bur -
och - för gott- får va´
vaken, - trallala!





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 254 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-09-20 17:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Låter fint i och för sig - att alltid vilja vara vaken. Antingen gillar man då livet, eller hatar sömnen.

"Från sömn till vaka -
och sen tillbaka." Snygg fras.
2013-09-21

  Tarantaran
Att sova - en temporär
ovana..väcker tankar,
lånar dina ord litet till
min kommentar..:

komma till
en tid
utan slut;
aldrig mer
behöva sova, -
bara resa i drömmar

med vidöppna ögon
vila ut..

2013-09-21

    ej medlem längre
Nätterna är inte så roliga, men sova måste man, fast det går dåligt ibland.
2013-09-20

  ResenärGenomLivet
Ibland kan det bli för mycket av sömnen...man missar så mycket av livet då...
2013-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf