Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Underhållningsobjekt

Fjärde paragrafen i djurskyddslagen slår fast att djur ska ha möjlighet att bete sig naturligt. Men vad är naturligt, är det vad vi visar upp när vi inte bryr oss om att styra oss?

Vilken rätt har djuren i förhållande till människan? I djurparker och även cirkus har djur begränsade möjligheter till ett naturligt beteende, det vet ju alla att det skapar stress och störda beteenden.

Djur ska inte vara underhållningsprojekt, om vi verkligen älskar djur ska vi uppleva djuren på deras villkor i stället för att stödja attraktioner och verksamheter där djur används som underhållning! Ingenting kan ersätta ett fritt liv!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Connie
Läst 255 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-09-24 16:51



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Jag såg en berörande dokumentär för några år sen om en man som tränat delfiner på 70-talet i fångenskap och som även varit med vid själva infångandet och transporten, och numer ägnade all sin vakna tid åt skydd för deras existens i frihet.

Viktig text, bra rutet! Och jag håller med föregående talare här också om uppfödningen av djur, som ju är fruktansvärd på vissa håll.
2013-09-24

    ej medlem längre
Bra "rutet" vännen!
Tack!
2013-09-24

    ej medlem längre
Det är många djur som far illa, höns t.ex. som står i små burar och knappt kan vända sig. Man bör köpa ägg som är märkta "frigående höns".
2013-09-24

    ej medlem längre
Tack för denna!
2013-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Connie
Connie