Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vem går det att lita på?


Tuffa Tag

Komprometterad å vulgär!
Vad ska man inte få höra?
Sjas, på dig själv, gamla hynda!
Dust i lyrikens atmosfär.
Vem säger vad man ska göra?
Själv, orkar jag inte synda!

Men, jag ligger lågt och kollar
in Varats bråda Skeenden.
Vissa vill en söndersmula;-
Undrar hur man bort dem trollar?
Verkligt knäppa beteenden:
En satanisk 'Hula-hula'!

Bäst att man står på egna ben -
oavhängig och självständig!
Vill ej va´beroende av
andras falska godtycke, skevt,-
att sig luta mot, så vanskligt -
i Tillvarons vredgade Hav.

Kan man lita på Någon, alls?
I hela den vida Världen?
Om ej blott på sin egen själ....
Med mig dansar Systemen Vals.
-Kommer det Någon på Färden,
som visar sig, vilja mitt väl...?





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 262 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-09-26 17:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf