Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fredag 27 september 2013.


Dagbok

Fått fisk till kroppen,
sås och potatis.
Mår, rättså, toppen!
Livet är - gratis!

Döden, däremot,-
kostar en massa,-
ett lurande hot
mot envars kassa!

Jag tar ett stort Språng,
glad att få leva -
Framtiden är lång.
Fortsätt å sträva!

Vi vet inte när -
vi kommer å falla.
Man vill vara här,-
- kanske ej alla...

Men för att funka,
man må äta mat!
Och, drycker klunka,
gott, i sig ur glas.

En vittring mig når -
av tvättäkta man!
Jag önska väl får
att det är just han!

En dagbok jag just
haver skrivit slut.
Mot den nästas kust
jag ska lägga ut.

Att dagbok skriva
är som på ett hav,
där man kan driva
fram på kosmiskt nav.

Där kommer på pränt
precis vad man vill
om det som har hänt
och så lite till.

Om min verklighet-
och en nypa dikt.
Kanske ej diskret,
men ett upplägg, rikt.

Skall, nu, börja på
bok nr. 377,-
- sedan Nådens År
-78;- Jag går ut -

- nu, i den sköna
septemberdagen,-
med träd, än, gröna,-
och fisk i magen.


























Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 303 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-09-27 13:32



Bookmark and Share


  ULJO
Njutbar läsning
2013-09-28

    Dan Myrbeck
Bra om dagboken.

Men man måste väl ha särskild
nattbok om man skriver på
natten, ja såg nån EU-regel ... ?
2013-09-27

  ResenärGenomLivet
Det blir till att njuta med alla sinnena...fint...
2013-09-27

  Tarantaran
Med Fisk i magen, då orkar man!
Kom att tänka på Mark Twain:
" När jag var yngre kom jag ihåg
vad som helst - vare sig det hade
hänt eller inte. "//
Det kan ju vara så med dagböcker
också...och " så litet till "...
2013-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf