Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett kallare klimat

 

 

 

 

varje dag
överlever jag
tar mig förbi
timme för timme
stund för stund
driver jag med strömmen
utan mål
utan att orka bry mig

varför skulle jag?

för jag hatar tanken
på att en dag må bra
för varje gång jag hittar något
någon som gör mig glad
så slutar det alltid likadant

och snälla
bespara mig eventuella ursäkter
jag har utvecklat allergi för bortförklaringar
jag är inte så dum som jag ser ut
jag vet att det är fel på mig

varför skulle historien annars upprepa sig?

det är en konstig känsla
när man känner så mycket
att man inte känner något alls
kanske är det rädsla
för jag vill inte förlora
det du fått mig att känna

jag har ju försökt nå dig med min värme
men du puttar mig utåt
och dina murar du reser
är skyhöga i ett kallt klimat
jag fryser
och med en tår i hjärtat
står jag kvar utanför din dörr
jag ger inte upp

inte förrän du sagt

farväl, ajdö och godnatt

 

 

 

 




Fri vers av Nicklas VIP
Läst 849 gånger och applåderad av 38 personer
Utvald text
Publicerad 2013-10-04 00:51



Bookmark and Share


  louisegirl
Bra skrivit!! gick rakt in i mitt hjärta.
2013-10-28

  scandal
början av texten känns som jag förra året.

slutet av texten känns som jag idag.
2013-10-16

    Silverbjer
Du har en talang att förmedla känslor som få...
Wow!
2013-10-08

  Tess74
"Man känner så mycket att man inte känner något alls" What can i say...så jävla igenkännande, du satte ord åt många av oss tror jag. Fantastisk text.
2013-10-08

  ständigtkaos
Kände igen mig i det där helt sjukt mycket, det var som om du satt ord på mina egna tankar. Bra och berörande skrivet!
2013-10-06

  EddieA
bra.
snyggt
perfekt avslut.
2013-10-05

    Amisan
Jag skulle precis skriva något som stod i de båda kommentarerna innan...
men i alla fall
dina ord gick rätt in i hjärtat på mig och speciellt den fantastiska formuleringen:
"man känner så mycket
att man inte känner något alls"
2013-10-05

  Micky
Håller med kommentaren innan, att det stycket gick rakt in. Så igenkännande! Önskar att jag kunde berikas lite med din förmåga att förmedla känsla genom skrift.
2013-10-05

    ej medlem längre
"det är en konstig känsla
när man känner så mycket
att man inte känner något alls"

Så oerhört bra beskrivet. Hela dikten är väldigt bra, dessutom.
2013-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Nicklas VIP