Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MED MÖSSAN I HAND

 



vi står med mössorna i händerna

 

ursäkta att vi finns

 

och det går utför nu med länderna

 

vars välfärd många minns

 

men givetvis så finns det alltid de

 

som lever väldigt gott

 

på vad de roffat från oss andra

 

från vår nationella pott

 

vem suger ut naturtillgångarna

 

och skapar monopol

 

på alla tallarna och järmalmen

 

som blir vårt svenska stål?

 

vi har välsignats med en rikedom

 

som kommer få till del

 

vem spelar monopol med västvärlden

 

och vinner varje spel?

 

skär ned på sjukvård och på åldringsvård

 

den är för dyr i drift

 

det säger de som åker snålskjuts på

 

det folk som ger dem lift

 

när kapital ackumuleras hos

 

ett fåtal rika män

 

vad blir då kvar till oss härnere?

 

bara arbetslösheten



 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON   5/10 2013

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 301 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-10-05 13:12



Bookmark and Share


  anits VIP
Så sant och bra skrivet
håller med dig här
2013-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP