Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LOTS

slussa mig varsamt

in i vinterlandskapet

som ju måste ta gestalt

genom november

genom dystert och naket

genom regn och rusk och kallt

låt de gå undan

fram till takdropp och starar

fram till längtans ljuva mål

slussa mig varligt

genom glädje, kamp och fara

bort från vinterns mörka hål

 

 

 

född första juni

jag bär sommar i blodet

och ett hat mot jul och snö

bär mig i famnen

när min själ tappat modet

när den inte får se tö

högt över hinder

spräng de kedjor som binder

på en himmelsk våg av frid

lotsa mig varsamt

i den nordliga vinden

mot syrénernas tid

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    6/10 2013




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-10-06 16:45



Bookmark and Share


  anits VIP
Så vackert och berörande skaldat
2013-10-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket vackert! Texten flödar melodiskt fram mot vårens tid. Som jag älskar.
2013-10-06

  Teresia Ridell
Så vackert, verkligen fint flöde i texten !
2013-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP