Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vem har syndernas vågmästarroll?


Skuld



Den Skuld,
alla ser
torna upp sig,
berglikt, - Vem
bär på den?

Är Någon - ensam -
skyldig till
all djävulskap?

Eller, - har Alla en del
av det? Som Somliga
säger...

Eller är Ingen, egentligen,
skyldig? (Innerst inne!)

Otäckt, naggar Skulden
mot ens skinn.
Vet icke, vilken är
min delaktighet?

Man vill bli kvitt den!

Rättfärdighet suger.

Ingen har oskuld -
- och ingen är skyldig...

Frapperande!





Fri vers (Fri form) av Marianne Räf
Läst 392 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-10-07 00:07



Bookmark and Share


  Lärling
Tankeväckande!
2013-10-13

    Dan Myrbeck
Vi är nog alla delaktiga.
Direkt eller indirekt.
2013-10-07

    ej medlem längre
Inspirerande första strof - och dikt.

Kanske inte skuld (även om vi alla är skyldiga till jordens förstörelse) men ansvar.


2013-10-07

  Inkognito93
en fråga man ställt sig då och då, och som sällan vill stå till svars. en bra text. fundersam och fin.
2013-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf