Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Ibland tar det stopp

  

det händer att orden försvinner

allt känns så hopplöst

så tröstlöst

 

all ork håller på att försvinna

jag vill inte det

solen skiner

det är varmt

en underbar höstdag

 

jag tar på mig jacka och skor

hämtar korgen med ljung

som jag gjort i ordning

ställer den bilen

åker till kyrkogården

placerar den på graven

det blev så vackert

 

den grå korgen

med grön mossa

och den mörkt röda ljungen

det lyser upp

bland allt det gula

som trädens bladverk

bidrar med

 

jag har inte bråttom

kameran är med

fångar allt det vackra jag ser

med den

 

så får jag se att bänkarna

som alltid stått där

är nya

målade i mörkt rött

med svarta ben

 

dom gamla bänkarna

hade säkert gjort sitt

så grå och fulla av sprickor

som dom var

 

jag är inte ensam

där jag går

det är många som tänkt

precis som jag

ordnar på sina gravar

ser ut att njuta av det vackra vädret

 

många känner jag inte igen

vi hälsar på varandra

när vi möts

 

främlingen jag möter

är en av dom vänner

jag inte mött tidigare

 

 

anits 12 oktober 2013




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-10-13 00:12



Bookmark and Share


  anathema VIP
Gillar hur du väljer att fånga vardagen i dina texter. Du lyckas förmedla en fin rofylld känsla genom det.
2013-10-17

  Ljusletaren
Gillar din vackra bild!
Ja även de på kyrkogården bör få sitt också *ler* /kram
2013-10-15

  Eva Helene VIP
Vackert och vilsamt i ord och bild.
2013-10-15

  Bibbi VIP
Tack att Du tar oss med!
2013-10-15

  ULJO
Här finns inget stopp utan bara ett fint ordflöde och en alldeles underbar bild
2013-10-13

  Michaela Dutius
Ja dagens främling kan vara morgondagens vän....vackert beskrivet!
2013-10-13

  ResenärGenomLivet
Orden och inspirationen kommer igen...var så säker...
2013-10-13

  poetryGirl
det kan vara tungt ibland, men det går alltid över!
2013-10-13

    ej medlem längre
Härliga kontakt å frid!
2013-10-13

  Lars Hedlin
JA känslan kan infinna sig så ibland..men du är full av ord och känslor vännen..kram
2013-10-13

  Fem hjärtan VIP
Jättevacker och målande är din text! Inte har dina ord försvunnit..
2013-10-13

  Larz Gustafsson VIP
Jag tycker inte det verkar som om orden tagit slut.
Mina hade gjort det. Antog jag. Men så plötsligt...
2013-10-13
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP