Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Asch, det VAR, ju, inte så farligt, denna! Har legat i malpåse och vilat i 10 dagar och tas nu fram igen, får en ny litten chans å bli läst. Tack!


Komposition II.


Sitter under bordet.
Ingen ska tro att de kan
få mig härifrån.
Jag stannar i mitt bo!

Ha,ha,- nu har jag flyttat
till solkiga soffan!

Ingen rår på mig, -
- som förr! Man har,
väl, lärt sig nått!

Många män (alla?) har
icke rent
mjöl
i påsen!

Det har jag, bara, förstått!

De är utstuderat trolösa och
svikare, - hela bunten!

Vissa kvinnor lyder
Mannens Lag! Och, får
gänga kukar, - som tack!
Inte jag!

Men jag behöver inte
Mannens självkära Gunst!
De kan segla högt på
moln av Förmåner och
skratta, men de kan inte
fatta hur det är
på den här sidan, den
arbetande Kvinnans sida!

Slidan lever fri, sitt eget liv!

Grupperingar varken skrämmer
eller imponerar på mig!
De missar, ju, mig!

Jag går åt Sidan.

Vår Värld består av
en urgammal Hierarki,
som slagits i spillror.
Ej Någon kan förstå...
Vem galopperar i Etern?

Jag blir blåst, t.o.m., i Drömmen...
Av snikna horor och deras pilska män!

Och, jag går alléna hem i natten.-

Vad ska jag göra??










Fri vers (Fri form) av Marianne Räf
Läst 359 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-10-13 05:02



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Bra räfven!

/myran
2013-10-14

    ej medlem längre
"Vår Värld består av
en urgammal Hierarki,
som slagits i spillror."
Det är sanningen just nu.
2013-10-14

  ULJO
KANONBRA TEXT OCH INNEHÅLL
2013-10-13

    ej medlem längre
Jäklar vilken bra text du skriftat här!
Den har substans
du tar fram det som för längesen borde varit lagt på köksborden i världen rund och ordet skulle komma längre in i än entrén i Riksdagens hus och fackföreningars förbund!
Du gör rent hus!
Tack!
2013-10-13

    ej medlem längre
likt en rak höger!
bra!
2013-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf