Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Oktober Anno 2013.


Mariannes Sång


Timman lider, sen.
Väntan varit lång.
Under Månens sken,
sjunger jag min sång:

"Lågor vid min härd;
flämtande stjärnor-
i den stora värld,
tindrande tärnor.

Vart tog han vägen?
Jag lämnades kvar.-
Är angelägen
om att finna svar!

Han finns någonstans,-
-kanske här i Sta´n!
Vet inte om hans
Åstundan är -- jag!

Kärlek,-besvarad,-
det vill alla ha!
Evigt bevarad....
Så borde det va´!

Men på något sätt,
har jag, nog, haft Tur.
Det känns, ju, så rätt -
i 'Pirrets' Natur!

Som om han tänker
på mig, med, just nu.
I hjärtat blänker
röd sav för oss tu!"

Och, -kanske, - det är
allvar, denna gång!
Förälskad och kär,
sjunger jag min sång!








Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 336 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-10-17 00:23



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
..."i Pirrets natur"...det låter så mysigt...härlig sång...
2013-10-17

  H.C.B
Jag kan ha fel, men du lämnas ofta ensam i dina dikter? Iaf dem jag läst. Ofta ett återkommande tema. Texterna belyser ofta saknad samt ensamhet (dock på ett oerhört vackert sätt) Inte så mycket bitterhet konstigt nog och med en ganska så sparsam komik. Jag kan ha fel.

Skriv en bitter- sorlig dikt där man skrattar åt din ensamhet? Löser du det, så kan du även skratta åt dig själv. Och gör man det. Då glider man genom livet och är nöjd med sig själv. Humor bra - bitterheten binder mitt läsande öga... Men som sagt har säkert fel. Och inget att ta personligt. Du skriver oavsett jävligt bra! Kram igen =)
2013-10-17

    ej medlem längre
härligt text!!
*
2013-10-17

  ULJO
Underbar text med rim. Hoppas din längtan till kärlek faller i god jord
2013-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf