Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Personlig utveckling


Att växa

 

 

Ett ynkligt sly

ett oönskat ogräs

med taniga rötter

och skadad bark

 

Förvandlad

av en inre urkraft

till en spirande ek

med en magnifik krona

stödd av en gedigen stam

 

Väl förankrad i myllan

böjlig och stark

Bär upp skyarnas valv

frimodigt vajande i vinden

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Linda CH VIP
Läst 393 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2013-10-21 12:57



Bookmark and Share


  Mattias Alveteg (Lavtege)
Fint bildspråk, får igång mina tankar: Hur får man en vän/arbetskamrat/anställd/dotter/son/… att se sin utvecklingspotential?
2013-11-04

  Ninananonia VIP
Starkt och vackert
2013-10-28

    ej medlem längre
Fint!

....böjlig och stark

Bär upp skyarnas valv

frimodigt vajande i vinden
2013-10-26

  lisa"puzzle"svensson
underbar!

2013-10-23

  Anya VIP
Fint om växandets kraft i vackra ordval. Du är duktig på att fånga djupet i naturen.
2013-10-23

  anathema VIP
Hoppfull text. Att bildligt talat ta sig förbi första versen för att tämja den inre urkraften är en utmaning för många. Fint skrivet!
2013-10-21

  Chawa VIP
Det var en mycket fin tolkning av personlig utveckling! Det ska mycket till att få omkull ett starkt förankrat träd! Fin bild!
2013-10-21

  träsnidaren
Mycket fin läsning.
Tack.
2013-10-21

  walborg
Ett träd är en vacker sinnebild för människan
2013-10-21

    ej medlem längre
En mycket vacker text
tack
Z*
2013-10-21

    Birgersdotter VIP
Fin ..tolkar det som att hitta sin inre styrka.Mycket fin
2013-10-21

  ResenärGenomLivet
Härligt sätt att se på det hela...mycket bra...
2013-10-21

  bittemi VIP
Vilken härlig livsbejakande kraft du förmedlar i den här fina dikten!
2013-10-21

  Eva Helene VIP
Kraftfullt! Det känns som att man rätar på ryggen och får förnyad energi efter att ha läst din fina text.
2013-10-21

  Ole Sunnerfjell
Som en perfekt individutveckling där de unika dragen utvecklats till att kunna stå ståtlig själv inför frihetens utbud...
2013-10-21

  issac.a.m
Underbart..
2013-10-21

    ej medlem längre
Mäktigt.
Speciellt andra strofen som frammanar en inre symfonisk musik.
2013-10-21

    ej medlem längre
Ekar är ståtliga träd. Fint diktat
2013-10-21

  Ljusletaren VIP
Ett fint träd sen som vi får se upp till ;.) Bra/ kram
2013-10-21

  M M Mannheim VIP
Mycket som man själv känner. Från ett sprattlande liten bebis till vuxen människa.
Träd är mäktiga, så tysta men ändå måste ha så mycket att säga.
2013-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Linda CH
Linda CH VIP