Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Söndag kväll, den 20 oktober 2013.


Vid en hösthärd



Tusende ljus i hela Världen.
Ett extraljus blinkar här för dig.
Kan höra din flämtning i vinden.
Med Nordan den kommer vid härden.
Elden matas med bränsle av mig.
Hettan värmer i bleka kinden.

Korpar flaxar över dunkel hed.
Man undrar till vart de vill fara.
Jag följer med dem i Fantasin
och fogar in mig i deras led.
Är ett med en svartfjädrad skara.
Blir kompis med korpan Josefin!

Glider tillbaka till Nuets rum,
där jag tillfälligt befinner mig,
i skydd för en bitande kyla.
Själen känns däven och lite skum.
Jag hoppas den snart kryar på sig!
Härinne, så kan jag mig skyla.-





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 274 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-10-20 20:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket fin text. Mycket fin. Att du känner, observerar din själ är fantastiskt.
2013-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf