Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Ensamhet

 

ensamhet

det tar på det jag har inom mig

min själ gråter

mitt hjärta värker

av ångest och oro

 

vissa dagar känns det

nästan outhärdligt

då har jag mina

fyrfota vänner

som ger mig sådan glädje

när jag är tillsammans med dom

är jag lycklig

 

när ensamheten inte är självvald

gör jag allt för att glömma den

jag städar, tvättar, stickar, virkar

läser, skriver, tar långa promenader

som rensar mina tankar

 

Skogen och dess välkända stigar

är en lisa för själen att få vistas i

jag kan känna där jag går på stigen

ett inre lugn, ett lugn som gör att dom

mörka tunga tankarna, drar sig undan

allt känns ljust och glädjerikt igen

 

jag hoppas att skogen får vara

som den är i dag, full av längtan

och frihet så som jag känner den

så dom som kommer efter mig

får uppleva det jag upplevt

av lugn, glädje att få känna

sig ett med naturen

 

anits 26 oktober 2013

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2013-10-26 10:22



Bookmark and Share


  walborg
Fin text och vacker bild
2013-10-29

    maija tuori

Tänkte på min barnbarn Julia ...när hon var i tv-rummet ensam då fråga ja henne om hon klarar sig att vara ensam ?då svarare hon spontat att "mormor jag är aldrig ensam Gud är alltid med mig "
2013-10-28

  Ljusletaren
Underbart foto!
Tur att du har dina skrivarvänner plus djur och natur/kram
2013-10-28

  ResenärGenomLivet
I naturen behöver man inte känna sej ensam...så fint...
2013-10-27

    ej medlem längre
Ja, att vara ensam är inte lätt det heller. Det har jag varit länge, men jag bad om gemenskap och Herren stod mig bi!
2013-10-27

  ULJO
En text som djupt berör mig
2013-10-26

    ej medlem längre
Fint skrivet om ensamhet och vad naturen betyder!

"jag hoppas att skogen får vara
som den är i dag"

2013-10-26

  Fem hjärtan VIP
Ibland är det ett helvete att vara ensam...Vissa stunder! Känner igen och känner med dig..! Kramar om..!
2013-10-26

  Rozsi.kovacs

berör på djupet ensamhetens lov
2013-10-26

  Bibbi VIP
Griper tag.
2013-10-26

    Yarissa
starkt beskrivande!
2013-10-26

    ej medlem längre
berörande..
2013-10-26

  Lars Hedlin
Känslan stark i denna ..kramar till dig!
2013-10-26
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP