Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Jag känner en stig

 

det finns ord

det finns drömmar

som jag en gång

vill skriva ner

 

ge uttryck

om både glädje

och sorg

 

jag känner en stig

vet dess början

men inte var den slutar

 

så många gånger

jag har gått

just den stigen

 

aldrig tagit reda på

dess slut

 

tystnaden efter stigen

är ljuvlig, underbar

jag har aldrig mött någon

dit jag så ofta

tagit min tillflykt

 

där får jag ro

det lugn jag så väl behöver

stigen där mitt i skogen

långt från allfarväg

vimmel och brusande trafik

 

just där vid stigens början

får mina drömmar liv

med penna block

och kamera

vandrar jag långsamt

lyssnande, tänkande

på vad som kommer

att hända

under min vandring

just den här dagen

 

 

anits 27 oktober 2013




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-10-28 00:09



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Känner igen den sköna känslan att få gå där på sin egen stig. Fint!
2013-10-30

  ResenärGenomLivet
Underbart att ha ett eget ställe i lugn och ro...mycket fint...
2013-10-29

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA"!
2013-10-29

    ej medlem längre
Så underbart skaldat!
2013-10-28

    maija tuori

Vilken filosofiska stigen Du äger mycket harmoniskt text och bild.
2013-10-28

  Michaela Dutius
En underbar beskrivning av en egen (nästan hemlig )stig
2013-10-28

  Fem hjärtan VIP
Åh, en sån stig skulle jag behöva...
2013-10-28

  Heikki Hellman
När jag läste din text kom jag att tänka på livet. Livet är en stig. Under ett givande liv kan vi möta lika vyer och viloställen som du beskriver i din prosaiska dikt. Tyckte mycket ditt urval i ord.
2013-10-28

  Ljusletaren
Naturen läker, berör och smeker själen. Fin bild och fina ord/kram
2013-10-28

  Bibbi VIP
Sådana oaser behöver vi alla finna i livet.

Text och bild oerhört givande.
2013-10-28

  Lars Hedlin
Gäller att finna sin inre stig sitt inre smultronställe och därifrån hämta kraft!
2013-10-28

    ej medlem längre
Jag önskar jag hade en liknande stig

2013-10-28

  Tarantaran
Låter som en härlig stig,
lugn och underbar; så
lovande och tyst, så
givande; full med
överraskningar som
du får vara med om, -
när som helst! :)
2013-10-28

  ULJO
Vilken vacker bild du målar upp. Måste vara pardiset på jorden, där din stig är belägen.
2013-10-28
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP