Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Du är min tvångsjacka, livet min isoleringscell


Du Heter Ångest, Och Panik Är Ditt Namn

Du jagar mitt sinne
Du kryper efter mig som en skugga
Du andas kallt i min nacke
Jag kan höra dina hesa andetag
Du tar på mig med dina kalla fingrar
Vassa som rakblad är dina naglar
Skär in i min själ och lämnar mig blödande på golvet

Varför plågar du mig så?

Svarta tentakler drar ner mig mot djupet
Du är min tvångsjacka
och livet är min isoleringscell
Du är min fångvaktare, och du släpper inte ut mig

Varför gör du så här mot mig?

Du vill få mig på fall, och du lyckas
Om och om igen
Jag ber dig, försvinn ur mitt liv!
Men du stannar, alltid
Närmare inpå skinnet än min egen skugga

Vem är du som kan fängsla mig i smärtans bojor?

Du heter Ångest,
och Panik är ditt namn




Fri vers (Fri form) av Linnéa Nelzén
Läst 696 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-10-31 21:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linnéa Nelzén
Linnéa Nelzén