Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fottvagaren

 

 

Jag trodde ju

och höll ljusen brinnande

för att möta dig.

 

 

Regnet strilade obönhörligt.

 

Längtan!

 

Lyckan flöt iväg

förde bort hoppet.

Vandrade, många år

över höjder, genom dalar

efter sanning.

 

 

Så varför döljer du dig för mig,

ditt ansikte, din sorg -

du vän av sanning,

vän av trohet?

 

Skänker inte mina ord,

mina fingrars känslighet, -

vila för en trött själ?

 

Nej,

 ... då  fottvagarnas yrke

för länge sedan är förbi

trotts längtan efter mera....

 




Fri vers av queenia
Läst 333 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-11-01 18:02



Bookmark and Share


    AA VIP
Fin text.
2013-11-02

  Lars Hedlin
Starkt ;)
2013-11-02

  anits VIP
Fint skaldat
2013-11-02

  Maria Sundelin VIP
Bra fångat
2013-11-01

  Schackpoeten VIP
Mycket välformulerat, bra.
2013-11-01

  Fem hjärtan VIP
Väldigt fint!
2013-11-01

  KYREUS of Sweden
skickligt!
2013-11-01

    ej medlem längre
Mycket fint Queenia!;)
2013-11-01
  > Nästa text
< Föregående

queenia
queenia