Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

att minnas

Igår var dagen
till att minnas..

minnas dem man älskat
minnas dem man fruktat

med eftertanke och respekt
Gjorde jag vad som förväntas

för hur trött jag än var

så är de dödas dag lika viktigt
som de levandes..

~~~

de mörknade redan
när jag skyndsamt
stressade iväg
till dem som stått
mig nära i livet..

det var först på kyrkogården
jag insåg min ensamhet

alla var i grupper

när jag hittat mina nära
så stod jag länge vid varje ställe

kanske var det fem minuter
kanske var det en kvart

jag mindes stunder som
blivit givna mig

ibland viktiga vackra sköna
andra roligare
med spektakel i ögon vrån

tankarna drog igenom mig
som en vind utan att försöka
närma sig brännpunkten
av min smärta..


jag gjorde i ordning
kransarna.. tände ljusen

..ringde till de som också
är nära..

nej tyvärr - vi har folk

nej tyvärr - vi är trötta

kom gärna en annan dag..




satte mig i bilen
drog en djup suck

ensamheten höll just på
att lägga sin mantel över mig

jag åkte hem

började skriva
de blev de här..

~~~

tack för att jag kan
dela med mig..



~ netis ~

2/12-2013

Mölndal









Övriga genrer av agneta pichler
Läst 373 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2013-11-03 08:54



Bookmark and Share


  Lärling
Mycket fint beskrivet. Kram!
2013-11-04

  prinscess VIP
mycket bra
2013-11-04

    ej medlem längre
Fint Agneta!
2013-11-04

    ej medlem längre
Fint Agneta!
2013-11-04

  b.c.
sorgsen men vackert skriven! de döda Är ju lika viktiga tycker jag.
2013-11-04

    ej medlem längre
Ensam är man bara om man vill
vara ensam! här är vi- alla dina vänner
Vi finns här-ALLTID
2013-11-04

    ej medlem längre
Vackra scener. Respektfullt och fint.
2013-11-04

  Carina Bendix
Mycket fint och berörande skrivet. Men du är inte ensam, vi finns ju här! :) Kram vännen. <3
2013-11-03

  Angel of love
Varm och berörande text..
2013-11-03

  ResenärGenomLivet
Fina, berörande tankar...vi minns på så olika sätt...
2013-11-03

  Rozsi.kovacs

En ärlig men dock lite sorgsen,
text, Livets väg är kantad av,
både sorg o glädje och vi kan inte'
utesluta sorgen när den bara ramlar
över oss emellanåt ljus till dig
2013-11-03

  Lars Hedlin
JA man skall minnas dem som gått bort men man ska inte glömma att leva...För det hade de inte velat..och det vill dem inte..Kramar och ljus till dig! ;)
2013-11-03

  Stefan Höglund
Denna helg är ju en bland många då ensamna människor har det som värst fint skrivet.
2013-11-03

    ej medlem längre
en sorgsen, vemodig och vacker text som får en att inse hur pass mycket olika öden det finns - kram..
2013-11-03

    ej medlem längre
Varma varma kramar..
2013-11-03

  Fem hjärtan VIP
Det är i sådana stunder ensamheten känns extra tung...känner igen smärtan..Styrkekramar! <3
2013-11-03

  Maria Sundelin VIP
Mycket fint och vemodigt.
Varma kramar
2013-11-03
  > Nästa text
< Föregående

agneta pichler
agneta pichler