Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Testa häll vatten på en gås

Kom inte här med era inkassokrav
jag pröjsar hellre nåt MC-gäng
vägrar bli er blida skuldslav
Ni är utsugare, ett jädrans påhäng

med kopplingar till kriminella syndikat
ulvar i fårakläder, precis som eliten
med sina stulna o överkomna bankcertifikat
sitter i loungen i värsta VIP-sviten

Och statens smaklösa indrivningsmetod
att med fogdar som från urminnes tider
länsa hem, det är som dom inget förstod
om hur detta i samhällskroppen svider

att salta sår och lägga extra börda
är det konstigt att det finns folk
som vill välta skrivbord, ja nästan mörda
när dom förseglar hem, klart det känns som en dolk

Nej jag har hoppat av, lever i fantasin
gör papier-maché figurer av mina krav
låter samhällskritiken bli min bensin

Dom driver folk över kanten - en del landar i sin grav




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 537 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2013-11-05 18:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Rungande applåd till en text som (fortfarande och tyvärr) beskriver den hårda värkligheten!
2015-04-09

  Connie
Du kan konsten!!
2013-11-14

  filharmoniker
Riktigt rak och stark
2013-11-12

  Annika Persson
förresten gör jag pappersdrakar av inkassokraven och så - vet hut för att överleva luften vi andas. Den är väl inte pestsmittad?
2013-11-12

  Annika Persson
andra flyttar för de sina förförelsekonster kan och språket att inte med dubbelheten förfara utan ljuset över tingen
2013-11-12

  queenia
"gör papier-maché figurer av mina krav"

Härligt skrivet

Det osar om kritiken!

... och bottnar i enorm sorg och ångest för så många!




2013-11-12

  Mikael Ekman
Tack för all fin kritik jag fått av dig, min musa !
2013-11-07

  Mikael Ekman
Starkt och ilsket. Rent förbannat.
bra !
2013-11-07

  Lars Hedlin
Just så,..bra
2013-11-06

  aol
bra sant skrivet vännen,
2013-11-05

    ej medlem längre
Känns igen KRAFTIGT.. Bra och viktig text!
2013-11-05

  träsnidaren
Uppriktigt och mycket effektivt. Härliga politikpoesi.
2013-11-05

    ej medlem längre
Bra skrivet.
2013-11-05

  Larz Gustafsson VIP
Hela det kapitalistiska systemet bygger på utsugning och exploatering.
2013-11-05
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP