Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad man kan hitta... Hängde ihop med Deklamation, ..., Priset på bananer och någon annan dikt.


(behovet att förlåta)

ANSVAR ÄR OMÖJLIGT
SAKER BARA HÄNDER
MAN RÅKAR T EX TORTERA NÅGON
ELLER FÖRTRYCKA HALVA MÄNSKLIGHETEN

DÄRMED ÄR DET FÖRSTÅS OUNDVIKLIGT
OCH INTE ENBART ATT BEKLAGA
ATT NEURONERNA KOKAR IHOP ETT HAT
I SOMLIGA MÄNNISKORS HJÄRNOR

OCH KANSKE RÅKAR DESSA SLÅ TILLBAKS
I SIN MER ELLER MINDRE RÄTTMÄTIGA VREDE

ETT LIDANDE UPPSTÅR
ALLA ÄR SKYLDIGA OCH OSKYLDIGA
OCH JAG BLIR MYCKET SORGSEN
NÄR JAG INTE RÅKAR VÄLJA ATT TITTA
PÅ NÅGOT ROLIGT TV-PROGRAM I STÄLLET

HATET ÄR ALLTSÅ NÖDVÄNDIGT IBLAND
SOM JAG VID DENNA PUNKT FÖRSTÅR SAKEN
MEN JAG ÄR OCKSÅ RÄDD ATT DET KAN GÅ RÄTT ILLA
OM VI GLÖMMER ATT IBLAND RÅKA FÖRLÅTA




Fri vers (Fri form) av Martin Hellberg Olsson
Läst 343 gånger
Publicerad 2013-11-10 21:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Martin Hellberg Olsson