Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mina digitala fotspår

Kontanter är tunga. De skrynkliga sedlarna är lika omoderna som Morsealfabetet. In kliver Visa, Eurocard, American Express, Mastercard, E-Cash, Netchex, CyberCash, NetBill och DigiCash. Och ju snabbare man tjänar pengar, desto svartare är dom. 

Digitala pengar blir varken skrynkliga eller nötta. De väger ingenting och rör sig med ljusets hastighet och försvinner jävligt snabbt genom skimning! Jag kom på en grej: Plantskolan är det enda kända ställe där pengar växer på träd! Så för att minska våldet kommer all glass att säljas utan rån!  

Jag är inte emot digitala pengar, men kontanter är friare. Ingen kan registrera mina inköp och följa i mina digitala fotspår. Jag vill kunna stoppa ner handen i fickan, plocka fram en sedel och köpa mig en fullständigt anonym, icke nätverksansluten varmkorv. 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Connie
Läst 288 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2013-11-17 04:11



Bookmark and Share


  M M Mannheim VIP
Eller var det bättre ännu tidigare att vi utbytte tjänster.
2014-08-07

  Densen VIP
Nätverksanslutna korvar blir ju heller då med denna bakgrund heller aldrig lika goda;)
2014-02-24

  S.A.I. Steve Lando VIP
Kontanter skall det va!
2014-01-07

  aol
bra och klokt skrivet Connie
2014-01-06

  Magica VIP
Bra skrivet!
Utveckligen att man kan spåra varje steg man tar idag, varje inköp, obehagligt, brrr...

2013-11-26

    Dan Myrbeck
Kåserande och underhållande
skrivet!
2013-11-18

  Lars Hedlin
JA och tänk alla äldre 20-40 talister inte alla de som klarar av det digitala ..de är vana med kontanter mm mm
2013-11-18

  KattenKin VIP
Bra och viktig text Connie! :)
2013-11-17

  KattenKin VIP
Det sker en smygutfasning av kontanterna som knappt någon uppmärksammar, så snart står vi där med skägget i brevlådan. I hate it! Funderar på om alla pengar övergår i privata aktörers händer då eller om riksbanken ska fortsätta att kontrollera 3 % av penningmängden ?... Jag kan rekommendera gruppen mot bankernas skapande av pengar ur luft, som du hittar på Facebook.
2013-11-17

    ej medlem längre
Snart är kontanterna ett minne blott. Det skrivs så mycket om att minska risken för rån om man använder kort......men nätbedrägerier, skimning m.m. ökar ändå snabbare och är mycket svårt att göra något åt.
2013-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Connie
Connie