Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://piona.blogspot.se/2012/07/strandlilja.html


Den vita liljan

 

Tömd är floden

fåran blott ett ärr

Du gav mig en lilja

en bit av din själ

Sen tog du tillbaka

din gåva

 

Utan kärlek

med hjärtat i trasor

är jag en öken i öknen

  

Ty, du var min sista

droppe livskraft

min sista droppe blod

 

Du var min vilja

min forsande flod

Du var min

strömmade ådra

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Linda CH VIP
Läst 415 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2013-12-14 15:08



Bookmark and Share


  louisegirl
Berörande vackert!
2014-01-19

    ej medlem längre
Uppsprickande känslosamt.
"fåran blott ett ärr" - bra ordat.
2013-12-17

  ULJO
Så vackert
2013-12-16

  Siggesdotter
Så mycket känslor denna dikt rymmer, full av vemodsklagan och skuggor...önskar att ljus ska bryta fram! Snart!
2013-12-16

  Stefan Albrektsson
Förlusten stor och smärtsam. Välfångade är orden att vara "en öken i öknen".
2013-12-16

  Lena K Nilsson VIP
Vackra och berörande är orden.
2013-12-15

  Eva Helene VIP
Så väl och vackert du beskriver en stor förlust. Blir djupt gripen av din text.
2013-12-15

  Quasimodo
Sorg och smärta i förändringar och förluster här. Det finns många "droppar" i livet, vänd ansiktet uppåt och känn när de träffar dig!
2013-12-15

  Lars Hedlin
Stor stark känsla bra förmedlat!
2013-12-15

  ResenärGenomLivet
Sorgset och mycket berörande...
2013-12-14

    maija tuori

Starkt berörande text..
2013-12-14

  bittemi VIP
En stor förlust känns i dina sorgsna, vackra ord !
2013-12-14

  Ninananonia VIP
Berör i hjärtat
2013-12-14

  Anya VIP
Något har gått förlorat, jaa så känns det när jag läser. Många som kan känns igen sig i att de fått något som sedan tagits tillbaka. Berörande!
2013-12-14

  Änglaögon
Vemodsvackert berörande.
2013-12-14

    ej medlem längre
Mycket fin, rytmisk och sorgset vacker
2013-12-14

  Palett
Mycket sorg i din berörande text.
2013-12-14

    ej medlem längre
Starkt skrivet o djupt berörande..
2013-12-14

  Bo Himmelsbåge
En vacker, men svårmodig dikt.

Den vita liljan blommar ack så kort
sen falnar doften o den vissnar bort
Men Kärleken är Evig den knoppas
igen
helar såren efter en saknad vän
2013-12-14

  Chawa VIP
Sorgsamma ledsna ord du skapat i din så fina dikt... Men jag känner att kärleken är evig... Varm kram!
2013-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Linda CH
Linda CH VIP