Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

UPPBROTTSMÄN

det finns människor som bryter upp

och slår sig ner långt bort i skogen

de som inte längre ställer upp

på kaféerna och krogen

man vill leva livet ostörda

långt från tvång och etiketter

just där markerna är orörda

och sveps in i stilla nätter

 

 

 

det finns människor som seglar solo

över oceaner

som valt bort bekvämlighet

på schäslonger och divaner

för på öppet hav är sikten fri

från allt det där som skymmer

och man får ett annat perspektiv

på oro och bekymmer

 

 

 

 

nej, det finns nog ingen sorts allé

för ensliga personer

för de vill bli lämnade ifred

av klåpare och kloner

och jag själv som känner lindring

via kreativitet

säger: i sin hemstad blir man

aldrig någonsin profet

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    28/12 2013

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-12-28 14:48



Bookmark and Share


  anits VIP
Fina rader, skogen och naturen
är det härligt att få vistas i
2013-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP