Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...


Decemberregn

Regnet det skvalar som katten
Kan fan inte sova om natten
Gå ut med hunden är inte kul
Hur rolig är en regnig jul?
Håret blir stripigt
Humöret blir grinigt
Mascaran den rinner
Liksom regnet nedför kinden
Snyggt? Nä!
Utflykt? Blä!
Romantiska regnvåta kyssar
Var fick jag det ifrån?
Ta mig härifrån
Jag nöjer mig absolut med slängkyssar
Inifrån
En dag som denna
Stannar jag hemma
Medan vattennivån med flera liter
överstiger
mitt sjunkande humör
glider utför
vattensjuk lera
vill inte mera
Blött och svinkallt
Får ta mig ett glas vin
Så kanske höjd alkoholhalt
Kan ge mig ett smil
Innan hunden ser mig i ögonen
Och vill rastas igen…




Bunden vers (Rim) av Mona J.
Läst 348 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-12-29 21:21



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Tycker om din text!
2013-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Mona J.
Mona J.