Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bild lånad från nätet


REFLEXER

 

ni är många som går

där ute på vägarna

när det börjar skymma

och mörkret är nära

 

varför ska det vara så svårt

att sätta på sig en

reflexväst

som syns

 

det är många som tror

att det räcker att ha en reflex

hängande i sidan på jackan

det gör det absolut inte

det glimmar till ibland

det syns ändå inte

att det finns någon där

vid vägkanten

 

häromdagen när dimman låg tät

sikten var dålig

så går en svartklädd person

på fel sida vägen

ingen reflex fanns som jag kunde se

 

jag blev så rädd så jag körde

ännu långsammare

vad hade hänt om jag kört på personen?

jag blev alldeles skärrad

när jag tänkte den tanken

 

tänk om alla hade en reflexväst på sig

ute i mörkret

jag tror många liv räddades då

 

hörde någon en gång säga

när jag var ute en sen kväll

hade min reflexväst på

att det var skämmigt

jag svarade

att det var min livförsäkring

Jag fick svar

killen hade tänkt till

för han sa

det tänkte jag inte på

 

 

anits 8 januari 2014

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-01-08 00:38



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Reflexer är en förbrukningsvara, det tänker inte många på...bra text till påminnelse...
2014-01-11

  Bibbi VIP
Tänkvärda ord.
2014-01-10

  Eva Helene VIP
Kloka viktiga ord här!
2014-01-09

    ej medlem längre
Jag brukar be för alla i trafiken och reflexväst är ett gott råd!
2014-01-09

  ULJO
Klokt och vist
2014-01-08

  aol
klokt skriftat vännen,
2014-01-08

  Lars Hedlin
Bra och vist!
2014-01-08

  Anya VIP
Kloka ord! Jaa det är verkligen svårt att se människor vid vägen nu. Bra att du tar upp det!
2014-01-08

  axveronika
Skicka till vägverket och be att dom lägger upp på förstasidan på sin hemsida
2014-01-08

  M M Mannheim VIP
Helt riktigt. Reflexer som är som ett band runt ex. en arm är bäst näst efter reflexväst.
Sen blir man som bilist trött på är cyklister med blinkande lysen. De tror att de syns men kan också orsaka en olycka då det stör ögonen för en bilist som sitter inne i mörkret i en bil.
Det skulle nog vara många cyklister som skulle köra omkull om alla bilar hade blickande lysen.
Bra att du tog upp det här anits!
2014-01-08
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP