Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration från nåt gammalt barnprogram.... kiss i sängen och ha det bra, ligga lite och fundera...


Kiss i sängen...

Kiss i sängen och ha det bra
Mjukt o skönt under rumpan
Men matte blev såklart inte glad
Husse skrek: Men för hundan…!

Kissar i sängen varenda dag
Det är ju så mjukt och skönt
Hörde inte riktigt vad de sa…
Det är inte lönt…?

Hopplös katt
som inte fattar att
hon ska kissa i lådan
Nej, vi kan inte ha en sådan!

In i buren,
jag inget fatta…
Men husse sa: Ingen tur med
den jäkla katta!

Vi åkte iväg
till stans veterinär
Han såg lite sorgsen ut?
Matte sa: Detta måste få ett slut

Husse och matte såg på varandra
klappade mig litegrand
Sen kände jag ”stinget”
men förstod fortfarande inget…?

Ett litet stick och sen var det klart
Jag somnade så skönt…
Husse och matte sa:
Det var inte lönt…

Kissar aldrig i sängen mer
Men när jag från himlen tittade ner
en ny liten katt jag såg
som så skönt i sängen låg

Lilla söta katt
akta dig för att
kissa i den sängen
Då får du inte leva länge sen

Då kommer du till korta
En tur till veterinären,
och sen lilla vän –
är du borta!

Liten kissekatt
är inte alltid mycket värd
Bäst du sköter dig så att
det inte blir för tidig himlafärd




Bunden vers (Rim) av Mona J.
Läst 487 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-01-17 19:51



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra förmedlat vännen!
2014-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Mona J.
Mona J.