Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Guds biljett

Det var inte med flit
jag föddes hit
Men det känns som en nit
rent ut sagt skit

Alla utnyttjade mitt slit
blåste mig på min bit
Är nu utan svit
framtiden känns inte vit

Nu har jag ingen aptit
inte ens på en flaska sprit
Kanske ska jag bli bandit
nu när allt har brustit

Men vägen dit
är inte mitt gebit
Mitt hjärta har frusit
men inte fallit

Ser fortfarande en godbit
i att tillhöra Guds elit
Såsom världen blivit
en djävulens facit

Så när Gud sänder sin invit
tackar jag för vad han givit
Hoppas att jordelivet var transit
för att till paradiset få en merit

Kanske man var tvungen att trampa på en glasbit
bli sjuk i bronkit
I ansiktet bli gulvit
av en förgiftad matbit

Allt detta gav en chansen att visa sin tillit
Till Gud när han kommer på visit
Bevisa att man vuxit
Och i anden förblivit hård som granit




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 501 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-01-19 16:20



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är bäst att tillhöra Guds elit.
Bra rimmat hela vägen.
2014-01-19
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP