Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LÅNGA STRÄCKOR

jag har vandrat långa sträckor

på min väg mot samma mål

tvingats kämpa många veckor

mot en känslostorm av stål

det har tappats många hakor

det har väckts en del ont blod

men det blod som talar högre

får min själ att repa mod

 

 

 

***

 

men kejsarens nya kläder

blev kvar i en dopgrav

den utstyrseln håller inte

på himmelens strand

ett jagande efter vind och

ett jordgolv att sopa

kan aldrig bli lågan

som sätter mitt hjärta i brand

 

***

 

 

i en tid av stor förbittring

när de svaga får klä skott

och de starka får upp vittring

från en tid vi trodde gått

ropar djup till djup i kylan

den som öron har han hör

fastän snålvargarna ylar

om att ljus och värme stör

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON   25/1 2014




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 252 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-01-25 14:14



Bookmark and Share


  anits VIP
Så fint och tänkvärt skrivet.
2014-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP