Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sceneri över en livstid

 

 

En handfull sand fångas

av vinden

fyller luftrummet 

 

Gyllene korn virvlar

i utrymmet 

Modellerar ljusets skepnad

en kort stund

 

Faller likt utbrunna stjärnor

till marken

En ögonblicksbild av vital rörelse

mot stillhet och ro

 

Allting omvandlat till ingenting

och ingenting till allt

om och om igen

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Linda CH VIP
Läst 438 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2014-02-06 15:21



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placeringen av detta tänkvärda och fina!
2014-02-10

  anathema VIP
Metaforiskt vackert och mångbottnat. Gillar hur den står öppen för tolkningar.
2014-02-10

  Lena Själsöga Keijser
vacker

diamantljus
andas

tack
2014-02-08

    ej medlem längre
Vacker o mångfacetterad är din dikt.
2014-02-08

  Anya VIP
Texten får mig att tänka på vårt omedvetna. tänker då framförallt på slutraderna:
Allting omvandlat till ingenting

och ingenting till allt

om och om igen

Tycker om det filosofiska perspektivet.
2014-02-07

    Dan Myrbeck
Fint skaldat!
2014-02-07

  Chawa VIP
Fin djuptänkt text om livskraftens viljestarka mål - att alltid återfödas igen ur intet!
2014-02-07

  Eva Helene VIP
Insiktsfullt, trösterikt och så vackert! Sparar denna.
2014-02-07

    Birgersdotter VIP
Oj vad du skriver fint...
2014-02-06

  ULJO
Du skriver så vackert att jag blir mållös av dina texter
2014-02-06

  Bo Himmelsbåge
Fint!
Den gyllene cirkeln som går igen i allt levande, i en ständigt cirkulerande rörelse, där vi är de glittrande kornen! Stark symbolik i denna!

Sparas!
2014-02-06

  Änglaögon
Finstämt vackert, gillar oxå sista strofen.
2014-02-06

  Densen VIP
Den ständigt repeterande cykeln, må det bara vara i andan av de "gyllene kornen"...
2014-02-06

  Heikki Hellman
Många fina allegorier. Du har skarpa ögon, inte blundna och din fantasivärld är rik! Jag tyckte om din text.
2014-02-06

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Vackert skrivet om livets cirkel....gillar sista versen
2014-02-06

    ej medlem längre
Vackert diktat.
2014-02-06

  Ole Sunnerfjell
Ja, den som tror att vi lever utan förändring bedrar sig själv. Vi kan bara hoppas att alla sandkorn som berör faller till ett fäste som stärker ens inre.
2014-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Linda CH
Linda CH VIP