Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur kunde jag vara trösten?



Modet tappade henne

Inlåst och utan kraft,
i förvirring och ensamhet

kved hennes kropp och själ

Hon var trött på att vara här

Ge mej en anledning, sa hon

Och jag,
jag ville vara hoppet,
lindringen

men all tröst
var utan ton

Om jag varit
i hennes situation

jag skulle inte vetat
skälet till viljan

Ge en enda anledning, sade hon,
bara en enda

Jag tvingade blicken kvar i hennes
Jag stannade och såg,
kände hennes vånda

Men hade inga ord till tröst
och kunde inte ge några skäl


Allt jag kunde

var att vara där





Fri vers av bittemi VIP
Läst 347 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2014-03-09 19:00



Bookmark and Share


  princess in the new world
Så sorgligt, men att du var där var nog kanske det viktigaste just då för henne!
2014-04-30

  Linda CH VIP
Fin text med empatisk innebörd.
2014-04-10

  aol
ja men det räckte fint att du var där, ba skrivet vännen,
2014-03-13

  Angela Bohlin VIP
Fantastisk text...vilken innebörd.
"Allt jag kunde

var att vara där ".. det är det finaste du kan ge en annan människa...av din tid...
2014-03-11

  Lars Hedlin
Mycket bra!
2014-03-11

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2014-03-10

  Tillbringaren VIP
Superbt på alla sätt och vis. Vackert och oerhört insiktsfullt.
2014-03-10

  Änglaögon
Vackert om vår känsla av otillräcklighet inför medmännsikans lidande.
2014-03-10

  Linda CH VIP
Fint skrivet om medmänsklighet.
2014-03-10

  Per "Läsaren" Sörqvist
berör, starkt, så
2014-03-10

  ResenärGenomLivet
Berörande skrivet...men ibland räcker det med att bara vara där...
2014-03-09

  Sanna i badet VIP
Igenkännande med oroande känsla av otillräcklighet, och ändå inget att kunna göra. Men som sagt. Att vara där ÄR det viktiga och det hjälper.
2014-03-09

  Anya VIP
Du målar otillräckligheten. Tycker om dialogen från "hon". Det förstärker.
2014-03-09

  Bibbi VIP
Gott så att Du var där.
2014-03-09

    ej medlem längre
Som Änglaljus skriver: det fanns ett skäl till att du var där.
2014-03-09

    ej medlem längre

Ibland
räcker det till
att " bara " vara närvarande
2014-03-09

    ej medlem längre
ja, det brukar vara så
2014-03-09
  > Nästa text
< Föregående

bittemi
bittemi VIP