Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Efter snö och regn

snön slutade

till slut

att vräka ner

 

vägarna blev plogade

det gick bra att

ta en promenad

när jag såg

var jag skulle

placera mina fötter

 

så kom regnet

det öste ner

snön försvann

med en blinkning

 

så kom solen

lyste in genom

persiennens springor

 

kunde ana vinden

hörde hur det

tjöt i köksfläkten

solen var tillbaka

det var flera grader

varmt igen

 

genom min altandörr

såg jag

hur krokusen

åter trängt upp

genom löv och kvistar

i rabatten

 

fåglarnas vårsånger

var nu glada sånger igen

dom tar för sig av

maten på fågelbordet

dom är många

flyger fram och tillbaka

 

häggen utan för mitt

köksfönster är fullt

av fåglar av alla det slaget

det är en njutning

att följa fåglarna

och deras kamp

för att överleva vintern

 

gräsmattorna är fria

från snö igen

det är bara dom

stora snöhögarna

som vittnar om

vårens bakslag

 

 

anits 22 mars 2014




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-03-22 14:29



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
En njutning att läsa.
2014-03-24

  Anya VIP
Tack för att jag får titta in till dig och ditt boende.
2014-03-24

  Eva Helene VIP
Känner igen. Igår när jag gick i skogen överraskades jag av en riktig regn- och hagelskur. Fast solen kom snart tillbaka och värmde gott igen.


2014-03-24

  Fem hjärtan VIP
Underbara dina rader!
2014-03-24

  ResenärGenomLivet
Ja, så kom den åter...fint beskrivet...
2014-03-23

  Lars Hedlin
Tack för fin läsning!
2014-03-23

  aol
fint att läsa vännen, hos mej finns ingen snö,
2014-03-22

  Eaglemountains VIP
En njutning att läsa ... Tack!

2014-03-22

  Tarantaran
Fint om tiden, om pippisar,
många tänker nu är det
vår och de klarar sig..
men det finns ju ingen
mat på länge..och nu
hade det ju hunnit
anlända så många
flyttfåglar redan, trötta
av långa resor..ja,
en ynnest att få följa
dem alltid..!
2014-03-22

  Larz Gustafsson VIP
Själv observerade jag tussilago i dag.
Cool bild!
2014-03-22
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP