Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I dag såg jag den, den första tussilagon. på min promenad.


Promenader

 

jag tar inte mina promenader

för att jag vill vara märkvärdig

för att visa hur duktig jag är

ni som säger och tror att det är så

 

ni vet inte hur fel ni har

jag har alltid älskat skogen

gått i den alltid sen jag var

liten och tordes gå där själv

 

det är många skogsstigar

mina fötter trampat

var jag än haft mitt hem

där har det funnits nya stigar

att lära känna

 

det sista halvåret har det inte

blivit så många stigar i skogen

att vandra

det finns många vägar här

att ta sig fram med fötter stavar

 

jag går mina promenader för att

jag behöver gå

tidiga mornar är det skönast

att vara ute

lyssna till fåglarnas vårsånger

till tystnaden från bruset

innan bygden vaknar

innan alla långtradare

börjar köra till

och från bruket

 

anits 25 mars 2014




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-03-25 23:38



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Gillar Din text.
2014-03-29

  ULJO
Fint om vårens skönhet
2014-03-28

    sajo
Naturen delar med sig av så mycket vackert denna tid trots att det kliar i näsor och ögon och man nyser och snorar. Men dina texter och bilder är njutbara precis som naturen.
2014-03-27

  Lars Hedlin
Mycket bra framfört!
2014-03-27

  ResenärGenomLivet
När naturen kallar är det bäst att gå...man mår så gott av det...så fortsätt du...
2014-03-26

  Ljusletaren
Kärleken till naturen kan ingen ta ifrån oss, så fortsätt att gå och njuta/kram
2014-03-26

  Eva Helene VIP
Kärleken till skog och natur är det ju, det har vi som läser dig förstått!
2014-03-26

  poetryGirl
det är en vacker tid
2014-03-26
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP