Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto.


Vårtecken

 

det är första april

jag är på väg ut på altanen

så hejdar jag mig

 

det sitter många fåglar

på plattorna

pickar i sig det som

nötväckan ratat

och slängt bort

från fågelautomaten

 

där bland talgoxar, blåmesar

två koltrastar och många

sparvar

sitter en bofink

 

bofinken den visar mig

att våren är här

den är lite skygg

ser sig om hela tiden

jag står alldeles stilla

det är underbart

att få se alla dessa fåglar

på min altan

 

bofinken var inget

aprilskämt

som jag först trodde

 

nästa dag

som varden andra april

fick jag se björktrastarna

på gräsmattan

mina trestegshoppare

är tillbaka

 

gräsmattan hade blivit

krattad från allt löv

jag såg hur

mina trestegshoppare

fick upp maskar

dom hoppade

ett två tre steg

stannade lyssnade

så dök dom ner

kom upp med en mask

 

på min promenad

hörde jag först gässen

på långt håll

så fick jag syn på dom

på väj mot samma plats

som jag

så kändes det

när jag kom fram till sjön

låg dom där i vattnet

en bit från land

 

i fredags när jag varit och tvättat bilen

tog jag en annan väg hem

ville se om det kommit

några svanar

där jag brukar se dom

varje vår

det hade det

ett svanpar

låg där i sjön

en liten bit från stranden

 

nu är våren här

på allvar

även om vi kan vänta

att det blir ett och annat

bakslag

där vintern

inte vill släppa in våren

 

 

anits 6 april 2013




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-04-06 09:25



Bookmark and Share


  ULJO
Underbart skrivet
2014-04-07

  ResenärGenomLivet
Underbart med alla dessa vårtecken... fågelsången är härlig att lyssna till...
2014-04-07

  Eva Helene VIP
Vårligt vackert och inspirerande!
2014-04-07

  Anya VIP
Gillade den skygga bofinken. härligt med vår.
2014-04-07

  Fem hjärtan VIP
Väldigt fina o härliga rader om den ljuva våren!
2014-04-07

  Bibbi VIP
Tack för Din fina berättelse?
2014-04-07

  Lars Hedlin
Härligt ! Har sett både Vitsippa,tussilago,korkus och maskros..kram
2014-04-06

    ej medlem längre
Va härligt! Solen börjar värma å jag skall gå stavgång längs älven i fem! Birger
2014-04-06

  Larz Gustafsson VIP
Jag såg vit och gul krokus i dag.
2014-04-06

  Tarantaran
Både vintern och
våren kan tveka :-)
fint skrivet!
2014-04-06

  Tarantaran
Både vintern och
våren kan tveka :-)
fint skrivet!
2014-04-06
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP