Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Vägvalet

  

en underbar septemberdag

som gjord för en

bärplockartur till skogen

 

bärplockare hink

ryggsäcken med

kaffetermosen

ett par smörgåsar

 

så tar jag cykeln

ger mig iväg

det är en ljuvlig dag

solen värmer

naturen andas höst

min årstid

 

jag viker av tar den lilla vägen

det hoppar och guppar

det gör ingenting

jag njuter

 

så hör jag ett underligt ljud

tittar upp

där står en älg

sparkar med benen

lägger öronen bakåt

jag vänder

cyklar snabbt

inte hem

till det hus som är närmast

knackar på

dörren öppnas

blir visad till fönstret

där i dikeskanten

står björnen

upprätt

på två ben




Prosa (100-ordare) av anits VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-04-06 22:10



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Fantastiska, magnifika djur, men man vill helst betrakta dem på avstånd.
Livet är fyllt av vägval.
Att välja Honom som är Vägen är det viktigaste.
2014-04-08

  Popangelov
Härlig betraktelse med överraskande slut.
2014-04-07

  ULJO
Ljuvligt skrivet
2014-04-07

  Lars Hedlin
Mycket bra skrivit vännen
2014-04-07

  ResenärGenomLivet
Dramatik...ja, man kan aldrig veta vad man kan möta i skogen...
2014-04-07

  Eva Helene VIP
Så fint skrivet och bilden är ju även den lite dramatiskt vacker!
2014-04-07

  Anya VIP
Här byggs spänningen upp. Bra vändning på slutet. Oj vad rädd jag skulle ha blivit.
2014-04-07

  Fem hjärtan VIP
Oj, spännande o lite otäck..
2014-04-07

  Bibbi VIP
Så fasansfullt.
2014-04-07
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP