Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Djävulen och jag

Hans skepnad var så vacker en dunkel natt i april.
Jag tänker mig tillbaka och minns det när jag vill.
Hans utsträckta hand fattade min.
Den mjukaste beröring av läppar mot min kind.
Ett leende som flyktigt skymtade förbi.
Om jag vetat vad han dolde, vad som gömde sig där i.

Han var mitt öde, han förändrade min själ.
Jag borde sett det komma, borde vetat det så väl.
Ögonen brann med en lyskraft så klar.
Men när jag skymtade hålet i hans inre förstod jag vem han var.

Så kall och mörk var hans själ.
Världen omkring mig stod still.
Det var Djävulen som förförde mig den gången.
Det var han som kom i april.




Bunden vers (Rim) av Mia Popiana
Läst 275 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-04-07 16:43



Bookmark and Share


  i af apa
endock
en intressant
historia...
2015-02-01

  Lars Hedlin
Mycket bra gillas!
2014-04-08

    ej medlem längre
mycket bra rim..
2014-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Mia Popiana
Mia Popiana