Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om själens skiftande väderlek, bl.a.


Får fåren frid?



Själens skyar
synes klara; de drar
sig undan orosmolnen, som
seglar fram, -- hotfulla,
som en dov vargflock --
borta i Fjärran.

Vem väntar mig, --
-- i slutet av
den svarta tunneln, --
med strålkastare...?

Ett blått sken
förkunnar att
jag måste fortsätta --
-- gå!

Vidare skall allting gå!

Söndagen trippar på, --
lik ett förskräckt får.

Kommer vi å kunna
ta oss ut ur
Samtidsfällan?

Skall varulvarna vinna?
Orosmolnen lägra Livet?

Eller, -- får fåren frid?






Fri vers (Fri form) av Marianne Räf
Läst 234 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-04-13 20:17



Bookmark and Share


  ULJO
Mycket bra skrivet, som vanligt
2014-04-13

  Maria Natasja
"Vidare skall allting gå!"

Bra skriven text.
Frågorna...
Man vill söka svaren.
2014-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf