Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En ex-pundares bikt.


Narkotika


Fordom var min medicin
haschhisch å amfetamin.
Jag vill inte som råd ge
å bruka dessa droger !

LSD förstod jag ej --
Det var inte, alls, min grej.
Tankarna snurrade till --
och tiden stod, liksom, still.

Man var, väl, en liten
rackare -- mitt i Skiten!
Nu, så står det, här, skrivet :
"Upp-och-ner-vända Livet!"

Knarket slukade klöver!
Inget pynt blev det över!
Till sånt som ens kropp vill ha :
Man fick dagtinga -- med mat!

Många nätters hungersnöd,
var Priset för sprutan, röd!
Alltför ofta, dessutom,
var det blååås, bara, som kom!

Ifall, langar´n dök upp, ALLS, --
-- för att, sedan, dra en Vals!
'Hög' på LIVET, -- numera!
Kan jag rekommendera!





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 266 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-04-14 03:15



Bookmark and Share


  H.C.B
wow
2014-04-19

    ej medlem längre
Mycket bra skrivet!Öppet naket...Tack för att du delar med dig av din historia och att du nu avstår...! av mig får du en gloria!Bra!!Kram
2014-04-16

    Dan Myrbeck
Kloka ord!
2014-04-14

  Nolltillhundra
Jättebra! Och slutet gav mig ett leende!!
2014-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf