Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto, en vacker plats för meditation


Tystnaden

 

alla maskiner var avstängda

sedan länge

det var bara ditt rosslande

och dom tunga andetagen

som hördes

 

det gick timmar

minuter

sekunder

ditt rosslande fortsatte

det var som om du

ville stanna kvar

om så bara för en liten stund

 

så blev det tyst

ljuset omkring dig

försvann lika fort som det kom

 

tystnaden efter ditt sista andetag

var vilsam

skön

nu var det jobbiga slut

det var dags för dig att vila

 

jag vet att du hälsar på ibland

det är något du vill säga

förlåt för alla gånger du gjorde

mig illa

 

eller är det något som blev osagt

som jag borde veta

att du hade fler barn

än dom jag visste om

det fick jag veta vid bouppteckningen

 

tystnaden efter ditt sista andetaget

kändes skön det blev lugnt

all oro försvann

du fick ro

jag fick lugn och den vila

jag så väl behövde då

 

 

anits 14 april 2014




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-04-14 17:38



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
Så väldigt berörande...! Kram
2014-04-16

  Anya VIP
Gripande berättelse. Jaa dessa livslögner... många som har dem. Kanske ljuger de mest för sig själv???
2014-04-16

  Ljusletaren
Vackert foto!
Livet är
/kram
2014-04-16

  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2014-04-16

  ResenärGenomLivet
En mycket berörande text...
2014-04-15

  Larz Gustafsson VIP
Jag älskade min far. Men jag är glad att jag inte var med då han drog sitt sista andetag.
Det hade bara gjort det hela svårare.
Även han andades med hjälp av maskiner de sista dagarna.
2014-04-14

  Cadena
Väldigt fin - den berör på djupet och känns väldigt ärlig och klar.
2014-04-14

    ej medlem längre
Så kan det vara...
2014-04-14

  Lars Hedlin
En mycket bra text!
2014-04-14

    Monica Kvist VIP
Vilken stark och berörande text.Kram.
2014-04-14
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP