Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En utförsäkrads solrostankar

 

Varför ser jag alltid en solros som glad

Varför känns den alltid tagen som direkt ur en sagokorg

I mina ögon så bär den alltid godhetens blad

den lyser alltid som solen och är aldrig någonsin sorgsen

 

Alltid finns det ett leende så fint

som skiner mitt i blommans mitt

Tänk om jag kunde avge samma sikt

Tänk om jag kunde leva alla dagar i blommans mitt

 

Då skulle livet le

tror jag

Och mycket underbart ske

om jag mådde bra

 

Men hur gör jag det

jag vet inte det

Tala om det

för mig, om du vet

 

För jag vill ha bostad precis som du

någonstans att gömma min själ i skur

Jag vill ha en lön precis som du

slippa vareviga dags mat-jakts flugsvampskur

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-04-16 11:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Självklart behöver alla en bostad och pengar till sitt uppehälle.
Bra skrivet om orättvisornas Sverige.
2014-04-16
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP