Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Saknad

 

jag kan sakna

dom dagar

som ler emot mig

när allt mörker

och dom tunga

stunderna tar över

 

saknar dom dagar

när solen skiner

vill bort ifrån dom

dessa mörka tunga dagar

som tar kraften ifrån mig

ger mig ett tungsinne

som värker och gör mig

illa i själen

 

i dag skiner solen

det är ljust inom mig

häggens knoppar

blir större för varje dag

än har inte

hängbjörken börjat

visa knoppar

 

min rabatt lyser av

blått och gult

jag har suttit och njutit

på altanen lite längre nu

så våren är här med allt vad det innebär

med rinnande ögon

nysningar som kan få den som

går förbi på vägen

att hoppa högt

 

det finns mediciner

jag tänker njuta av våren

glömma dom dagar

när saknad efter ljus

och värme känns tung och svår

 

 

anits 16 april 2014

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-04-16 14:11



Bookmark and Share


  ULJO
Grattis vännen. Du är väl värd att hamna här med denna fina text.
2014-04-22

  ResenärGenomLivet
Ja, ljuset och värmen vill man inte vara utan...så fint skrivet...
2014-04-17

    Monica Kvist VIP
Du skriver så att man riktigt längtar att gå ut på en promenad i vårsolen.
2014-04-17

  Fem hjärtan VIP
Väldigt vackert skildrat!
2014-04-16

  Lars Hedlin
Vackert! Med känsla i orden!
2014-04-16

    ej medlem längre
Du inspirerar till dikt om knot! Tack!
2014-04-16

  aol
hos mej börjar hängbjörken blomma, och den ger mej känslan glädjen för alla mina levnadsdagar, kram,
2014-04-16

  Bibbi VIP
Gillar.
2014-04-16

  louisegirl
Så fint!
2014-04-16

  Ljusletaren
Bra att det har lättat trots din allergi/kram
2014-04-16

  Marita Ohlquist VIP
Fint skildrat.
2014-04-16

    ej medlem längre
fint!!
2014-04-16

  S.A.I. Steve Lando VIP
vackert i sin vemod
2014-04-16
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP