Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sömn & vaka.


Har sovit mig en natt



Har sovit mig en natt.
Själen såg en vrångbild
av mitt liv, uppvisad
i drömmarnas kavalkad,
smutsiga hantering
av mitt ömtåliga väsen.
Bevittnade hur ovänner
drog upp krafter med roten.

Har vaknat mig en morgon.
Låg kvar i sovspadet i
någon minut; själen spritte till
som ett grodyngel i kroppen...
Gjorde lavemang å sket
mängder som ett helt kompani!
Hade en kalldusch,- ett MÅSTE
för mig, varje dag om året!

Har knegat mig en dag.
Solen vandrade över himlen
i en båge över min kropp,
där jag satt i solkiga soffan
och skrev denna enfaldige dikt.
En kväll skulle komma, - men
poeten hade inte en susning om
vad som väntade efter natten!





Fri vers av Marianne Räf
Läst 232 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-04-16 18:46



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Gillade speciellt första raden i varje vers...och vad som väntar sen, det vet man aldrig...
2014-04-17

    Dan Myrbeck
Bra, gillar särskilt:


Själen såg en vrångbild
av mitt liv, uppvisad
i drömmarnas kavalkad,
smutsiga hantering
av mitt ömtåliga väsen.



2014-04-17

  Lars Hedlin
Bra framfört med känsla!
2014-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf