Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild lånad från nätet


Vårnjutning

 

sitter på min altan

blundar njuter

av värmen och solen

 

jag hör fåglarnas sånger

dom kommer från alla håll

måsarna skränar

duvorna har hittat hit

dom sitter och kuttrar

på taket till det stora

tomma fabrikshuset

 

jag njuter verkligen

av allt jag hör

så öppnar jag ögonen

och där på gräsmattan

ser jag den första sädesärlan

den vippar på stjärten

hoppad runt på gräsmattan

 

jag sitter alldeles stilla

njuter av att den kommit tillbaka

jag säger välkommen tillbaka

lilla vippstjärt

det känns som om det är samma fågel

som kommer tillbaka år från år

 

jag sitter länge och ser på den

så flyger den iväg

upp mot taket

det brukar vara sädesärlor

som häckar där varje år

 

jag sitter länge

njuter och tar det lugnt

så försvinner solen från altanen

det blir kyligt

jag reser på mig och går in

låter altandörren stå på glänt

det är så rogivande

att lyssna till fåglarnas olika läten

 

 

anits 21 april 2014

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-04-21 17:18



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Altanen är också min oas.
2014-04-27

  Lars Hedlin
Mycket vacker!
2014-04-23

  Ljusletaren
Den har även kommit till oss i denna vecka ... den fina sädesärlan som för tur med sig enligt gammal sägen. Fint berättat/ kram
2014-04-23

  ResenärGenomLivet
Härligt berättat...såå fint...
2014-04-22

    ej medlem längre
Ärlan är min fågel....
2014-04-22

  Eva Helene VIP
Så fint berättat om en alldeles underbar vårdag!
2014-04-21

  Marita Ohlquist VIP
En härlig dag att minnas.
2014-04-21

  Fem hjärtan VIP
Så underbart vackert!
2014-04-21

  ULJO
Skön och njutbar text, leve våren
2014-04-21

  poetryGirl
så vackert!
2014-04-21
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP