Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skuld till Mammon.


Vända på Begreppen


Tänker, att jag vill finnas
till i all evärdlighet!
Skulle ej tröttna på det.
Mycket, fick man att minnas.
Spann egna små, rosa nät!

I dem kunde man fånga
allehanda sköna män!
Dunderparty, blev det sen:
Roliga mänskor, många -
fyllde hela Marknaden!

Sluta inte å drömma.
Det går alltid flera tåg!
Om ingen till last jag låg -
å pengar börja strömma
ut,- tänk om jag Mammon såg!

Å, började å svära --
å få raseriutbrott
för å beklaga min lott...-
Att man aldrig kan lära
sig av allt man genomgått!

-Rätta mun efter matsäck!
Vänd hellre på Begreppen!
Faller dig nått på läppen,
vill du, ta det -- i ett sträck.-
Annars, - slåss du med käppen!





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 324 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-04-24 22:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Helt otroligt bra skapad!Bra!!
2014-04-26

  ULJO
Applåd för denna lättlästa text med fio rytm
2014-04-25

    Dan Myrbeck
Underhållande!
2014-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf