Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven, sent en afton.


Kvällsdikt



Tunna strängar förkunnar
Nattens Ankomst
över fosterjorden.

Hemmet är fullt
av ljus
från glöden.

Dessa blå fläckar,
som svävar framför
Själens fönster.

Kuddens mjukhet
och lenhet lockar mitt
dagströtta huvud.

En Gång i Tiden,
var Berget mitt Hem,
Skogen min Trädgård.

Även, jag dväljdes
i Havet
innan födelser.

Lärde mig att ej
lita på
populismen!

Nöten som knäcktes
är uppäten --
sedan länge!





Fri vers av Marianne Räf
Läst 261 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-04-25 00:16



Bookmark and Share


  Alicia Stenfors
Natten kan vara svår.
2014-04-26

    ej medlem längre
Mycket bra skapad M!!
2014-04-26

  ULJO
återigen en magnifik text vännen
2014-04-25

    Dan Myrbeck
Fint serapoem!
2014-04-25

    ej medlem längre
Bedårande på många sätt.
Fint tonfall med små överraskningar.
Gillar hur dess avslutande fras: "sedan länge"
2014-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf