Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://image.bokus.com/images2/9789172232594_200


SJÖMANSDRÖMMAR

just ordet "sjömansdrömmar"

förvaltar jag med fröjd

jag ville göra dikt av det

men blir väl aldrig nöjd

jag skulle nämna hong kong

shanghai och singapore

och sen förgylla raderna

med någon metafor

 

 

 

som taube ville jag skriva

men det går inte an

så målande beskriva

ja, det kunde bara han

och mina sjömansdrömmar

är bara romantik

de handlar om en tid som

inte är vår egen lik

 

 

 

 

nu är mitt ord förbrukat

på rader ovanför

och ingen fullträff blev det

indikerar min markör

men frimärket från kina

med fartyget uppå

ska alltid inspirera mig

att drömma då och då

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON   27/4 2014

 

https://www.youtube.com/watch?v=o0z2zONjdPE




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-04-27 13:52



Bookmark and Share


  axveronika
Det blev riktigt bra!
2014-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP