Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


FEM ÅR

 

det är fem år sedan

jag flyttade till den här

lägenheten

 

jag hade många blommor

flera orkidéer i olika färger

blommor jag var så stolt över

 

här ville dom inte överleva

jag flyttade dom från fönster

till fönster

ett tag såg dom ut att trivas

 

jag flyttade dom från fönster

till fönster

det gick bra i början

efter tre år fanns inga kvar

 

jag saknade mina orkidéer

då fick jag en ny

med stora vackra lila blommor

jag försökte tänka vilket fönster

den skulle trivas i

hittade ett i rummet där

jag har min dator

den blommade länge

jag njöt av att ha en orkidee igen

 

när den blommat färdigt

så började grenarna vissna

till slut var bara rötter kvar

 

jag bestämde mig för

att aldrig mera ha en orkidee

tyvärr det kunde jag inte hålla

i december var jag med på en resa

som tog oss till en stor handelsträdgård

 

där fanns mängder av orkideer

en följde med mig hem

den har blommat länge

så var blomningen slut

 

för ett par veckor sedan

tyckte jag mig se ett par knoppar

dom blev fler och fler

lagom till första maj

slog en av dom ut

en liten fin mörkröd blomma

med lite gult i

flera är på väg

 

jag fann till slut fönstret

där orkidéer trivs

det känns så underbart

där ska jag alltid ha en av

dessa vackra blommor

 

 

anits 4 maj 2014

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-05-04 22:19



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Det är verkligen svårt att få orkidéer att trivas...trevligt när det fungerar...
2014-05-08

  Larz Gustafsson VIP
Fem år har verkligen gått fort. Jag minns när du flyttade dit.
2014-05-08

  Anya VIP
Men så ljuvligt att du hittade rätt. Själv lyckas jag inte med orkidéer men jag tycker mycket om dem.
2014-05-06

  Bibbi VIP
Så underbart.
2014-05-06

  ULJO
Fint i ord och bild
2014-05-05

  Eva Helene VIP
Envishet som gett resultat. Grattis till en så vacker blomma!
2014-05-05

  Lars Hedlin
Jätte fint!
2014-05-05

    ej medlem längre
Blommor är som poesi, det kommer till å trivs i inspiration, men blommor är svårare...
2014-05-05

    Birgersdotter VIP
Fint med orkideer
2014-05-04
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP